Nieuws

Klimaatactivisten voeren actie bij Shell in Arnhem: 'Stop met het vernietigen van natuur'

Zo'n tien betogers verzamelden zich bij de ingang van de oliecentrale.
Zo'n tien betogers verzamelden zich bij de ingang van de oliecentrale. © EDSP ECO
ARNHEM - Een handjevol klimaatactivisten hebben dinsdagochtend actiegevoerd bij de oliecentrale van Shell in Arnhem. Ze willen dat de multinational 'stopt met het vernietigen van natuur en begint met het herstellen van alle beschadigde en verloren ecosystemen en gemeenschappen'.
Zo'n tien betogers verzamelden zich om 11.00 uur bij de ingang van de oliecentrale aan de Driepoortenweg. Later werd er ook nog geprotesteerd bij de Nieuwe Haven. De groep deed dat vanaf een opvallende rode zeilboot waarop met grote letters act now stond.
Tekst gaat verder onder de foto.
De actie bij de Nieuwe Haven.
De actie bij de Nieuwe Haven. © EDSP ECO

Aandeelhoudersvergadering

Ook op andere plekken in Nederland wordt vandaag geprotesteerd. De acties zijn gepland op de dag van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Shell, waarin de oliemaatschappij haar strategie voor de overgang naar duurzame energie bespreekt met de aandeelhouders.
Die mogen een adviserende stem uitbrengen over het plan, dat in februari werd gepresenteerd. Shell wil in 2050 volledig klimaatneutraal zijn, maar de vraag is of het Brits-Nederlandse bedrijf genoeg doet om aan het klimaatakkoord van Parijs te voldoen.