Nieuws

Politie schiet agressieve hond neer in 's-Heerenberg

Een mastino napoletano.
Een mastino napoletano. © Keelalavers1995/Wikimedia Commons
'S-HEERENBERG - Een agent heeft maandagochtend in 's-Heerenberg een hond neergeschoten die hem aanviel. Een dierenarts heeft de hond vervolgens laten inslapen.
De politie werd rond 10.20 uur opgeroepen naar de Plantsoensingel Midden, waar de hond een kleinere hond zou hebben gegrepen. De eigenaresse wilde er volgens met haar hond vandoor gaan, maar werd tegengehouden door omstanders. Die belden de politie.
Toen agenten aankwamen liep de hond los. Ze vroegen de eigenaresse om de hond aan te lijnen, maar volgens de politie verliep de communicatie moeizaam omdat de vrouw geen Nederlands of Engels sprak.

Pepperspray

De hond, een mastino napoletano, werd weer agressief toen een tweede politieauto aan kwam rijden. Hij kwam op een van de agenten af, die pepperspray gebruikte om het dier op afstand te houden. Toen de hond een tweede agent aanviel, werd die neergeschoten.
De politie zegt dat de eigenaresse niet is aangehouden, omdat het om een civiele zaak gaat. Er wordt wel bemiddeld tussen de twee baasjes om de schade aan de gebeten hond te verhalen.