Instellingen

Wéér woning beschoten in Rivierengebied

Onderzoek in Waardenburg.
Onderzoek in Waardenburg. © Bart Meesters

WAARDENBURG - De politie doet zondag in Waardenburg onderzoek naar de vermoedelijke beschieting van een woning aan de Prins Willem-Alexanderstraat. De beschieting is de zoveelste in het Rivierengebied in korte tijd. De politie onderzoekt een mogelijk verband met de afpersing van fruithandel De Groot in Hedel

Volgens een politiewoordvoerder kwam er in de loop van de dag een melding binnen over een gat in een woning, nadat buurtbewoners om 03.00 's nachts een knal hoorden. Agenten zagen in de woning een gat in een ruit. In Waardenburg is de omgeving afgezet voor onderzoek.

De afgelopen weken waren er ook al schietincidenten in Hedel, Velddriel en Kerkdriel. In verband met de voorvallen is de politie op zoek naar videobeelden die kunnen helpen bij het opsporen van de daders.

Verkeerscontrole

In de nacht van zaterdag op zondag was er bovendien een grote verkeerscontrole op de A2 ter hoogte van Hedel. Ruim honderd auto's werden gecontroleerd. De actie hield verband met de afpersing van fruithandel De Groot in Hedel.

Veiligheidsrisicogebied

De gemeente Maasdriel heeft het gebied naar aanleiding van alle incidenten en onrust benoemd tot 'veiligheidsrisicogebied'. Dat betekent onder meer dat de politie iedereen zonder verdenking preventief mag fouilleren op wapens.

Kijk hier naar beelden van de controle op de A2

In Hedel hield de politie een grote controle in verband met de afpersing van fruithandel De Groot.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!