Nieuws

Oehoe-koppeltje broedt al jaren 'in het geniep' in Burgers' Zoo

ARNHEM - Officieel leven er al jaren geen oehoe’s meer in Burgers' Zoo. Toch is er een uilenkoppel dat zich helemaal thuis voelt in de Arnhemse dierentuin. De vogels hebben in 2016 zelf hun weg naar de dierentuin gevonden. Op een van de kunstmatige rotsen hebben de oehoe’s een nest gebouwd. Hier brengen ze ieder jaar met succes hun jongen groot. Dit jaar heeft het vrouwtje maar liefst vier eieren gelegd.
Dat de oehoe’s de door mensenhanden gemaakte rotspartijen uitkiezen als plek om hun jongen groot te brengen zien de medewerkers van Burgers' Zoo als een groot compliment. De aanwezigheid van de wilde roofvogels is inmiddels publiek geheim, maar waar de oehoe's precies hun nest hebben weet bijna niemand.
Luister naar de radioreportage (1-3)

Ook tijgers delen verblijf

Er zijn meer inheemse dieren die ‘illegaal’ in de dierentuin verblijven. Zo delen de Sumatraanse tijgers hun buitenverblijf met een ijsvogel. Het blauwe vogeltje maakt dankbaar gebruik van de steile wand en het water in het verblijf, die er zijn om de tijgers binnen te houden.
Luister naar de radioreportage (2-3)

Vossen tussen de giraffen en zebra's

Op de Afrikaanse savannevlakte duikt zo nu en dan een vos op tussen de zebra’s en giraffen. Deze dieren hebben niets te vrezen van de oer-Hollandse vos. Voor de pinguïns en korhoenders is dat wel anders. Deze dieren worden extra beschermd door de aanwezigheid van vossen.
Jaren geleden wist een vos een keertje het leeuwenverblijf binnen te dringen, vertelt Bas Lukkenaar. Hoe dat afliep vertelt hij in BuitenGewoon Radio…
Luister naar de radioreportage (3-3)
Vanwege de coronamaatregelen is Burgers' Zoo gesloten. Vanaf 19 mei zijn bezoekers waarschijnlijk weer welkom.
BuitenGewoon Radio is iedere zondag tussen 7.00 en 10.00 uur te beluisteren in het programma Zin in Zondag op Radio Gelderland.