Instellingen

Oldtimers redden Johns inkomen niet, hij laat zich omscholen

John Timmer biedt zijn oldtimers aan.
John Timmer biedt zijn oldtimers aan. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De oldtimers van John Timmer (54) trekken veel bekijks. Het zijn z'n liefdes, en toch verhuurt hij z'n Franse bolides. De Doetinchemmer vergaart ermee het laatste beetje inkomen dat hij tijdens de coronapandemie uit z'n bedrijf kan halen. Maar het is niet genoeg: hij laat zich omscholen tot vrachtwagenchauffeur.
"Het is gewoon een soort liefde", zegt John over zijn oldtimers. De oprit voor zijn woning aan de Borneostraat staat vol geparkeerd met Franse klassiekers: een rode en een blauwe Renault 4. En aan een rode 2CV wordt nog geklust. Hij heeft nog een vierde oldtimer, maar die is verhuurd. "De modellen van auto's uit de jaren 70, begin 80, vind ik hartstikke leuk. Het is nostalgie."

Dagtochten

Naast nostalgie bieden zijn wagens ook het laatste beetje inkomen dat hij nog haalt uit zijn evenementenbedrijf Eventpoint. Door corona vallen alle groepsactiviteiten weg. Maar zijn oldtimers verhuren kan nog wel. En daarom organiseert John dagtochten: "Mensen krijgen een routekaart mee. En een beschrijving. We hebben een aantal routes. Het rondje Doesburg, Bronkhorst en Zutphen is populair".
John Timmer met zijn geliefde oldtimers.
John Timmer met zijn geliefde oldtimers. © Omroep Gelderland
Toch heeft de Doetinchemmer er een baan naast moeten nemen. "Ik rijd nachtdiensten voor de post. En daarnaast laat ik me omscholen tot vrachtwagenchauffeur. Je weet niet hoe de coronapandemie zich ontwikkelt. Dan heb ik in ieder geval nog iets waarop ik kan terugvallen. Ik denk dat ik mijn evenementenbedrijf wel kan voortzetten, maar dan erbij."

Bekijks

Wel zorgt John ervoor dat hij genoeg tijd overhoudt voor zijn geliefde oldtimers. "Ik geloof niet dat zo'n vrachtwagen mooier is dan deze Renault 4", wijst hij naar het babyblauwe exemplaar. "Ik lig meer onder de auto's dan dat ik erin zit", zegt hij over het sleutelen. "Maar toch rijd ik er graag in. Mensen zwaaien en wijzen altijd. Je trekt bekijks."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!