Nieuws

Winnaars Gelderland Film Pitch 3 bekend

De drie winnaars van de Gelderland Film Pitch.
De drie winnaars van de Gelderland Film Pitch. © Go Short
ARNHEM - Filmmakers Sophie van Bree, Bart de Piraat, Hanneke Klaver en Tosca Schift zijn de winnaars van de Gelderland Film Pitch. Tijdens een livestream hoorden zij dat de vakjury hun projecten koos uit acht ingediende filmplannen.
Met de Gelderland Film Pitch wil Go Short, een platform voor korte film en talent, filmmakers ondersteunen bij het maken van regionale films. Dit gebeurt met het beschikbaar stellen van een startbudget en intensieve begeleiding, waarmee filmmakers aan de slag kunnen met hun plannen.

Corona

Sophie van Bree is met haar project Synchroon een van de winnaars. Met deze film wil Van Bree een ode brengen aan het samenzijn. "In deze coronatijd, waarbij afstand een vertrouwd begrip wordt, is juist het samenzijn zo belangrijk." De jury was het snel eens na het lezen van de plannen voor Synchroon: "De film kan meerdere interessante kanten op."
In het filmplan Kantelpunt van winnaar Bart de Piraat staat balans centraal. De Piraat: "Balans is nooit eeuwig. Soms raakt de balans verstoord, dan ontstaat er chaos en uit die chaos ontstaat weer nieuwe balans." De pitch sprak de jury erg aan: "We denken dat de subtiele symboliek en de humoristische toon een groot publiek gaat kunnen aanspreken."
Hanneke Klaver en Tosca Schift werkten samen aan hun filmplan Sock Monster. Ook zij worden geroemd door de jury. "We werden geprikkeld door de sterke artistieke visie en het zelfvertrouwen van dit jonge duo."

Startkapitaal

De winnende project krijgen 5.000 euro budget van Go Short, aangevuld met 2.500 euro van Omroep Gelderland. Met dit startkapitaal kunnen de makers de eerste stappen gaan zetten voor het realiseren van hun film. Ook krijgen ze nog een workshop crowdfunding.
De Gelderland Film Pitch wordt verder ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfond Gelderland, Provincie Gelderland en de gemeente Arnhem.