Instellingen

Teleurstelling bij fans van De Graafschap: 'Honderd minuten voor niks gestreden'

De tafel moet woensdag opnieuw worden gedekt.
De tafel moet woensdag opnieuw worden gedekt. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Het promotiefeest in Doetinchem moet nog even wachten na het gelijke spel van de Superboeren in Amsterdam tegen Jong Ajax (1-1). Woensdag moet het dan echt gebeuren, tegen Helmond Sport thuis.
De supporters waren er vrijdagavond helemaal klaar voor en verslaggever Davie Klein Gunnewiek keek samen met hen naar de wedstrijd. "Honderd minuten voor niks gestreden", zei een jonge supporter tegen Davie. "In de eerste helft was het ook gewoon niks."
Maar hij is ook hoopvol. "Woensdag moet het en zal het gebeuren."
Kijk hier naar zijn reportage. De tekst gaat daaronder verder.
Supporters van de Graafschap kijken naar de wedstrijd tegen Jong Ajax
Bij stadion De Vijverberg in Doetinchem verzamelde zich vrijdagavond een handjevol fans in afwachting van de spelersbus die na middernacht terugkeerde naar de Achterhoek. Maar na het teleurstellende resultaat in Amsterdam restte de supporters weinig anders dan een terugtocht naar huis.

Politie bij stadion

Politie was bij het stadion om een eventueel feest in goede banen te kunnen leiden. Vooraf hadden de club en burgemeester Boumans van de stad vanwege corona opgeroepen thuis te blijven en de eventuele promotie thuis te vieren.
Boeren begeleidden 's middags de spelersbus naar de snelweg A18. 's Avonds verzamelde zich een aantal om samen naar de wedstrijd te kijken. "Heel jammer, maar gelukkig hadden we gezelligheid rond de vuurton", aldus organisator Rutger van Lier.
Supporters voor de televisie bij de nabeschouwing met aanvoerder Ted van de Pavert.
Supporters voor de televisie bij de nabeschouwing met aanvoerder Ted van de Pavert. © Rutger van Lier

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!