Nieuws

Ook dit jaar geen Airborne Wandeltocht: 'Met veel pijn in het hart'

De laatste Airborne Wandeltocht was in 2019.
De laatste Airborne Wandeltocht was in 2019. © archief Omroep Gelderland
OOSTERBEEK - Ook dit jaar is er geen Airborne Wandeltocht. Dat meldt de organisatie op haar website. Die zegt de beslissing 'met veel pijn in ons hart genomen' te hebben. "Uiteindelijk was er voor ons geen andere optie."
Het besluit van afgelasting is mede ingegeven door onduidelijkheid over de versoepelingen en het eerder al bekend worden dat ook de Vierdaagse van Nijmegen niet doorgaat.
"Het vaccineren laat nog steeds onduidelijke ontwikkelingen zien, die ook nog eens onvoorspelbaar zijn", zegt het bestuur in een persverklaring.

'Lastig te voorspellen'

Ellen Jager, woordvoerster, licht toe: "Het is en blijft voor het bestuur bijzonder lastig om een voorspelling te doen om circa 30.000 wandelaars te laten starten in een wereld waar we nog altijd goed rekening moeten blijven houden met anderhalve meter afstand. Hierbij nemen wij natuurlijk ook de veiligheid van onze honderden vrijwilligers in acht."

Bestuur zoekt 'uitvoerbaar alternatief'

De Airborne Wandeltocht in Oosterbeek is het grootste eendaagse wandelevenement ter wereld. Het bestuur zegt na te denken over een 'uitvoerbaar alternatief' voor wandelaars die de tocht toch willen lopen.
Is dat niet mogelijk dan richt het bestuur zich op de eerstvolgende datum van 3 september 2022 wanneer de 75ste editie op de agenda staat.