Instellingen

Weer verwarring over reizen naar Duitsland; gevaccineerden moeten toch testen

De grens van Duitsland met Nederland
De grens van Duitsland met Nederland © Wikimedia commons

DINXPERLO - De verandering van de Duitse coronaregels leidt weer tot verwarring. Afgelopen maandag werd bekend dat volledig gevaccineerde en onlangs van corona genezen Nederlanders geen negatieve coronatest bij zich hoeven te hebben om naar Nordrhein-Westfalen te reizen. Maar de landelijke regels draaien dit weer terug.

De woordvoerder van Euregio, het orgaan dat de samenwerking tussen Nederland en Duitsland bevordert, vindt het ook ingewikkeld. "De Duitse deelstaten mogen een deel van hun regels zelf bepalen, maar wat betreft hoge risicogebieden als Nederland moeten ze de landelijke regels blijven volgen."

En dus blijkt dat Gelderse grenspendelaars nog steeds een negatieve testuitslag van maximaal 48 uur oud moeten tonen in Duitsland. Euregio legt uit: "Op dit moment is op bondsniveau nog geen regeling voor gevaccineerden en mensen die onlangs corona hebben gehad."

Volgende week weer anders

Volgens het samenwerkingsverband is Duitsland ook federaal bezig om de regels voor inreizen te veranderen. "Waarschijnlijk wordt daar voor het weekend over besloten", aldus een woordvoerder. Volgende week zou dan de testplicht voor volledig gevaccineerden en genezenen opgeheven worden.

Het Duitse grensbeleid veroorzaakt al zo'n maand verwarring. Vooral voor inwoners van de grensstreek was het niet duidelijk onder welke voorwaarden ze heen en weer mogen reizen tussen werk en thuis of wat de regels zijn voor kinderen de in het buurland op school zitten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!