Nieuws

Nabestaanden hopen op rust na uitspraak in pedojachtzaak: 'Hebben het heel zwaar gehad'

Advocaat van de nabestaanden Ruth Jager.
Advocaat van de nabestaanden Ruth Jager. © NOS
ARNHEM - Met de uitspraak in de pedojachtzaak rondom de na mishandeling overleden Jan (73) hopen zijn nabestaanden dat er een einde komt aan een 'voor hen hele moeilijke periode'. Dat vertelt hun advocaat Ruth Jager na afloop van de zitting. "Zij hebben veel te verduren gehad."
Een van de zoons van Jan was met zijn partner fysiek bij de uitspraak aanwezig. Zijn twee andere zoons volgden deze via Skype. Zij zagen drie daders van de fatale mishandeling van hun vader in het Arnhemse Spijkerkwartier 200 uur taakstraf opgelegd krijgen en twee andere een half jaar celstraf. Allen kregen nog een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden.
De nabestaanden van Jan hopen vooral dat hen nu 'rust gegund wordt', benadrukt de advocaat. "Dat ze de zaak kunnen sluiten. Ze hebben het heel zwaar gehad de afgelopen maanden en hebben uitgekeken naar deze dag."

'Boek kunnen sluiten'

Of zij tevreden zijn met de opgelegde straffen, daar kan Jager 'niets over zeggen'. "Dat gaan we nog bespreken. Maar ik weet dat ze graag een einde willen aan deze procedure zodat ze wat betreft de gerechtelijke procedures het boek kunnen sluiten."
Of dat inderdaad lukt is de vraag. De advocaat van een van de veroordeelden liet al aan Omroep Gelderland weten de uitspraak te willen bestuderen en zich te beraden op een hoger beroep.

Zie ook: