Nieuws

Op Hemelvaartsdag gaat Radio Gelderland terug naar de jaren 80!

De Dag van de Eighties hoor je op Hemelvaartsdag.
De Dag van de Eighties hoor je op Hemelvaartsdag. © Omroep Gelderland
De jaren 80 zijn typerend voor schoudervullingen en veel gel in je haar. Maar deze periode kenmerkt zich door nog veel meer opmerkelijke gebeurtenissen. Op Hemelvaartsdag gaat Radio Gelderland terug naar de eighties en hoor je de grootste klassiekers van toen voorbijkomen!
In de eighties veroverde de cd de muziekmarkt, was Madonna de grote trendsetter op het gebied van muziek én kleding, werd Beatrix ingehuldigd als koningin én won Nederland het EK in 1988.
Naast Madonna leerden we ook Gerard Joling kennen. Hij deed mee aan de Soundmixshow, waar hij in 1985 op de derde plaats eindigde met het nummer Crying van Don McLean. Hoewel hij het programma niet won, betekende zijn deelname wel zijn grote doorbraak.

Echte klassiekers

De populairste band van ons land was toentertijd Doe Maar, maar ook de nummers van Toontje Lager scoorden goed. En niet te vergeten: de hits van Modern Talking, Dolly Dots, Irene Cara, Bruce Spingsteen, Nena en UB40. In de eighties zijn grote klassiekers gemaakt!

Herken jij ze nog?

Tijdens de Dag van de Eighties spelen we het spel Wat is er op het andere net? Herken jij de tv-tunes uit de jaren 80 nog? Laat ons weten van welke programma of van welke zender de geluiden zijn en maak kans op een jaren 80 cd-box met de grootste hits van toen!
De Dag van de Eighties hoor je op Hemelvaartsdag vanaf 06.00 uur op Radio Gelderland.