Nieuws

Woning van medewerker afgeperst fruitbedrijf in Hedel beschoten

De schade aan de woning na de brandstichting van vorig jaar.
De schade aan de woning na de brandstichting van vorig jaar. © Omroep Gelderland
HEDEL - Een woning aan de Hondsneststraat in Hedel is in de nacht van zaterdag op zondag beschoten. Het gaat om het huis van een medewerker van de afgeperste fruithandel De Groot, dat vorig jaar nog in brand werd gestoken. Dat bevestigt de advocaat van het fruitbedrijf.
De politie werd rond 03.30 uur opgeroepen omdat er iets bij het huis was gebeurd. In één van de ramen bleek een gat te zitten. Afgelopen juni werd de voordeur van dezelfde woning al in brand gestoken.
De politie kan nog niet zeggen of de beschieting iets te maken heeft met andere gebeurtenissen in de regio. Medewerkers van De Groot kampen met verregaande intimidatie nadat er enige jaren geleden cocaïne werd ontdekt in ladingen groenten en fruit.
Volgens de advocaat was het de laatste tijd juist relatief rustig in de regio. Wel stonden de afgelopen weken meerdere verdachten van de afpersingszaak voor de rechter. Zo werd een 21-jarige man uit IJsselstein veroordeeld tot vijf jaar cel voor een explosiepoging met een handgranaat en bedreiging in Kerkdriel.

Getuigen gezocht

De politie is naar aanleiding van de laatste beschieting een onderzoek gestart. Zo zijn er sporen veiliggesteld en zijn mensen in de buurt ondervraagd.
Er wordt nog gezocht naar getuigen. Wie zaterdagnacht iets opvallends heeft gezien in de omgeving van Hedel krijgt het verzoek de politie te bellen.

Zie ook: