Nieuws

Na 26 jaar einde voor snackbar De Pitstop in Wilp

Harry en Wilma op de laatste dag van hun snackbar
Harry en Wilma op de laatste dag van hun snackbar © Omroep Gelderland
WILP - Snackbar de Pitstop is een begrip in het Gelderse Wilp. Het is de enige snackbar in het dorp en met Harry 'Patat' Overmaat en zijn vrouw Wilma kon iedereen een praatje maken. Maar vanavond om negen uur sluiten de deuren definitief: het stel gaat met pensioen.
Het stel had graag gezien dat iemand het stokje overnam. "We hebben drie jaar gevochten om het te behouden, maar het is niet gelukt," zegt Wilma tegen Omroep Gelderland. Ze stonden er altijd met zijn twee. Alhoewel... Wilma is kort uit de running geweest vanwege een blessure. Haar schoonzus hielp toen mee.
Met het einde van de Pitstop verdwijnt de laatste snackbar in het dorp. Harry en Wilma vinden het jammer dat niemand hen opvolgt. "Voor het dorp vind ik het wel heel erg. Daar ben ik boos en verdrietig om."
Snackbar in Wilp sluit na 26 jaar de deuren
Ook de inwoners vinden het jammer dat ze niet meer van een patatje of frikandel kunnen genieten in de snackbar. Ze brengen al dagen cadeautjes en bloemen. De laatste avond van de snackbar verwachtten Harry en Wilma weer veel drukte.
En als de deuren om negen uur definitief sluiten? "Dan kan ik eens aan de IJssel gaan zitten en hoef ik eens niet op de klok te kijken. Daar kan ik echt naar uitkijken." Handige Harry verheugt zich bovendien op vrije tijd om te fietsen en lekker te klussen.