Nieuws

OM ziet af van hoger beroep tegen boer Thijs Wieggers van Farmers Defence Force

Agent met getrokken wapen tegenover boer Thijs Wieggers.
Agent met getrokken wapen tegenover boer Thijs Wieggers. © Blue Tiger Studio/Rutger van Lier
MARIENVELDE - Het Openbaar Ministerie (OM) ziet af van een hoger beroep tegen Farmers Defence Force boer Thijs Wieggers uit Mariënvelde voor het bedreigen van een agent. Een woordvoerder van justitie heeft dit bevestigd. Het OM doet geen inhoudelijke mededelingen over waarom ze van het beroep af zien.
Wieggers werd eerder in een hoorzitting een taakstraf van 40 uur en een boete van 430 euro opgelegd omdat hij vorig jaar juli een agent zou hebben bedreigd bij een wegrestaurant. Hij ging niet akkoord en liet de zaak voorkomen bij de politierechter. Deze sprak hem vrij. Daarop kondigde het OM aan in hoger beroep te gaan. Dit hebben ze nu dus teruggetrokken.

Geen uitleg van de politie

Wieggers voerde als één van de voormannen van Farmers Defence Force in de Achterhoek met collega's actie bij het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel in Leidschendam. Na afloop wilden de boeren wat gaan eten in een wegrestaurant bij Bleiswijk. Een agent hield ze hier tegen, maar wilde niet aangeven waarom de boeren niet verder mochten rijden. Wieggers nam hier geen genoegen mee. De situatie liep uit de hand en uiteindelijk stond de agent met een getrokken wapen tegenover Wieggers die op zijn trekker zat.
De boer uit Mariënvelde gaf toe dat hij uitleg wilde van de agent, maar gaf direct aan dat hij hem niet had bedreigd. Achteraf bleek aan dezelfde afslag waaraan het wegrestaurant zat, verderop een distributiecentrum voor levensmiddelen te zitten. De politie was bang dat de boeren hier actie zouden voeren en daarom hield de agent ze tegen. Wieggers beweerde überhaupt niet te hebben geweten van een distributiecentrum in de buurt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!