Nieuws

90 mensen blijken illegaal te wonen op Bospark Ede

Grote controle op vakantiepark na meerdere klachten over criminele zaken
Grote controle op vakantiepark na meerdere klachten over criminele zaken © NewsUnited
EDE - Bij een controle op recreatieterrein Het Bospark in Ede zijn 90 personen aangetroffen die niet ingeschreven stonden, maar wel woonden op het terrein. Ook bleek een 'aanzienlijk aantal' van de mensen op het park bekend te zijn bij de politie, zijn er gevallen van arbeidsuitbuiting geconstateerd en reden mensen zonder rijbewijs op zak.
De niet ingeschreven personen zijn vooral arbeidsmigranten, zegt een woordvoerder van burgemeester Verhulst tegen Omroep Gelderland. Of er nog een vervolg komt na de controle, durft hij nog niet te zeggen. "Nu worden eerst de uitkomsten van vandaag bekeken en verder uitgewerkt."
Het Bospark Ede is onderdeel van TopParken. De organisatie liet weten 'onaangenaam verrast' te zijn door de controle, maar wilde verder niets kwijt over de bevindingen. "We vinden het vooral vervelend voor onze gasten die van een vakantie wilden genieten," laat een woordvoerder weten.
Tekst gaat verder na de video:
Grote controle op vakantiepark na klachten over criminele zaken

Criminele activiteiten

De gemeente ging over tot de onverwachte controle nadat er meerdere klachten binnenkwamen over criminele activiteiten. Om half vijf 's morgens begon de groep en rond half drie 's middags werd de controle afgerond.
De gemeente controleerde het vakantieterrein samen met de politie, Belastingdienst, Inspectie SZW en het Ariadneproject. Het Ariadneproject is een samenwerkingsverband om criminaliteit en ondermijning op vakantieparken tegen te gaan.
In mei vorig jaar vond de politie op het Bospark flinke hoeveelheden drugs, een doorgeladen vuurwapen en Toon R. - een voortvluchtig kopstuk van een criminele Brabantse familie. Ook stond er destijds een busje met grondstoffen voor synthetische drugs.