Nieuws

Grote controle op vakantiepark na meerdere klachten over criminele zaken

Grote controle op vakantiepark na meerdere klachten over criminele zaken
Grote controle op vakantiepark na meerdere klachten over criminele zaken © NewsUnited
EDE - De gemeente Ede voert donderdag een grootscheepse controle uit op het Bospark aan de Zonneoordlaan. Bij de gemeente zijn meerdere klachten binnengekomen dat op het park zaken gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen.
Bij een eerdere controle bleek dat er mensen op het park verbleven die gerelateerd konden worden aan drugs en huiselijk geweld. Daarnaast zaten op sommige voertuigen ongeldige kentekens en werden woningen permanent bewoond of gebruikt voor de huisvesting van arbeidsmigranten, wat in strijd is met het bestemmingsplan.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Grote controle op vakantiepark na klachten over criminele zaken
De controle ging om 04.30 uur al van start. Iedereen die het park binnentreedt of verlaat wordt gecontroleerd. Bij de actie werken de gemeente, de politie, de Belastingdienst, de Inspectie SZW en het Ariadneproject samen. Dat laatste project is een samenwerking van de politie, Gelderse gemeenten, het Openbaar Ministerie en de provincie Gelderland om criminaliteit en ondermijning op vakantieparken tegen te gaan.

Crimineel kopstuk op Bospark

In mei vorig jaar vond de politie Toon R., een voortvluchtig kopstuk van een criminele Brabantse familie, op het Bospark in Ede. Daarbij troffen agenten flinke hoeveelheden drugs en een doorgeladen vuurwapen aan.
Naast het huisje stond bovendien een bestelbus geparkeerd. Daarin werden onder meer grondstoffen gevonden voor de productie van synthetische drugs.