Nieuws

Dit zijn de negen populairste liedjes van Nederpop-koning Rob de Nijs

Rob de Nijs staat in de aandacht op Nederpopdag.
Rob de Nijs staat in de aandacht op Nederpopdag. © Omroep Gelderland
BENNEKOM - Radio Gelderland zette Rob de Nijs op Koningsdag volop in de schijnwerpers. De muzikale koning van de Nederpop krijgt het podium, omdat hij bezig is aan zijn afscheidstournee. Liefst zestig jaar lang stond de zanger uit Bennekom op de planken en in ieder decennium haalde hij de hitlijsten. De inzendingen van luisteraars met hun favoriete hit van De Nijs waren dan ook niet te tellen.
De voorbije weken konden de fans van Rob de Nijs hun lievelingsliedje insturen. Het weemoedige Foto van vroeger, dat in 1980 op het album Met je ogen dicht stond, bleek de absolute favoriet bij de luisteraars. Op de tweede plaats eindigde Het werd zomer uit 1977, gevolgd door Alles wat ademt uit 1985. En zo ziet de top negen er dan uit:

Positie Titel Jaar

1 Foto van vroeger 1980
2 Het werd zomer 1977
3 Alles wat ademt 1985
4 Banger hart 1996
5 Malle Babbe 1974
6 Deze zee 2004
7 Dag, zuster Ursula 1973
8 Ritme van de regen 1963
9 Zo zal het zijn 1997
Luisteraars van Radio Gelderland legden ook enthousiast uit waarom ze een liedje van Rob de Nijs wilden nomineren op de dag van de Nederpop. Zo zegt Rialma Kempff uit Doetinchem dat ze Foto van vroeger koos, omdat ze het nummer kort na het overlijden van haar moeder hoorde op de radio. "Ik kende het nummer al wel langer, maar toen op dat moment sloeg het in als een bom! Het was precies zoals ik me voelde", vertelt ze.
Bekijk de videoclip die werd opgenomen bij het liedje. De tekst gaat daaronder verder.
Fred Kompier uit Berg en Dal koos voor hetzelfde liedje. "Met dit nummer moet ik altijd aan mijn moeder denken. Hoewel ik als personal assistant/chauffeur van Rob dit nummer meer gehoord heb dan ieder ander, raakt het mij nog steeds", zegt hij weemoedig.
Sonia Evers bewaart ook heel goede herinneringen aan de zanger uit Bennekom. "Iedere keer als we naar Robs optredens gingen, gaf onze Maarten een presentje af aan Rob: een fles wijn, pralines, een zelfgemaakt schilderij... en papa gaf een foto als herinnering. Een foto van vroeger", vertelt ze.