Nieuws

In dit park bij Elst groeit er kunst in de natuur

Eén van de schilderijen in het park.
Eén van de schilderijen in het park. © Omroep Gelderland
ELST - In het Park Lingezegen bij Elst worden de komende maanden honderden panelen beschilderd. Kunstenaars uit heel de wereld schilderen in kleine groepjes tot ze eind september allemaal gevuld zijn. Ook verschillende Gelderse kunstenaars doen aan dit project mee.
The Colorfield Perfomance, zoals het project heet, is een initiatief van de Friese kunstenaar Dirk Hakze. Hij organiseerde dit evenement al verschillende keren met een eerste verzie op het Oerol Festival op Terschelling in 1992. Bezoekers kunnen gratis op het terrein terecht van 9.30 uur tot 2 uur voor zonsondergang.
Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.
Park Lingezegen bij Elst komt vol met schilderijen
De deelnemende kunstenaars krijgen één dag de tijd om een schilderij te maken. Een uitdaging voor kunstenares Miranda Meurs uit Loenen op de Veluwe. Ze werkt altijd heel precies.
Op de dag dat ze aan het werk gaat heeft ze wel al veel voorbereidingen getroffen. Zo heeft ze mallen gemaakt om het schilderen van boomblaadjes op het paneel makkelijker te maken. “Normaal doe ik echt langer over een schilderij”, vertelt ze. Ondertussen beantwoord ze ook nog vragen van bezoekers.

Belangstelling

Er zijn veel bezoekers die regelmatig terugkeren. “Dit is een museum dat groeit”, zegt één van hem. “Kunst moet groeien en mensen ook door te kijken naar kunst”, zegt organisator Dirk Hakze. Hij is meer dan tevreden met de belangstelling van zowel het publiek als de deelnemende kunstenaars.