Nieuws

Pakketbezorger die man uit Wijchen doodreed betuigt spijt

De pakketbezorger werd klemgereden in Beuningen.
De pakketbezorger werd klemgereden in Beuningen. © Lars Schwachöfer/112NieuwsGroep
WIJCHEN - De pakketbezorger die afgelopen november in Wijchen een 42-jarige man doodreed, heeft maandag in een korte verklaring spijt betuigd. Dat deed hij tijdens een tussentijdse zitting in zijn zaak bij de rechtbank in Utrecht.
"Ik vind het heel erg wat er is gebeurd, heel ernstig", zei verdachte Tarik O. "Ik ben constant met mijn gedachten bij de familie van het slachtoffer." De twee jonge kinderen van het slachtoffer waren aanwezig in de zittingszaal.

Twee keer overreden

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man uit Woerden van doodslag. Het slachtoffer zou de pakketbezorger in de wijk De Ververt hebben aangesproken op diens rijgedrag. Daarop zou O. de man opzettelijk hebben aangereden. Die belandde op de motorkap en vervolgens onder de bestelbus. O. zou daarna achteruit nogmaals over het slachtoffer zijn heengereden. De man overleed ter plaatse, voor de ogen van zijn echtgenote.
De pakketbezorger ging er vandoor. Ook dat verwijt justitie hem.

Stille tocht

Het voorval leidde tot een golf van afschuw en verontwaardiging, in Wijchen en ver daarbuiten. In Wijchen liepen tientallen mensen mee met een stille tocht en werd bij een inzamelingsactie voor de nabestaanden ruim 50.000 euro opgehaald.
De rechtbank bepaalde dat de zaak tegen O. op 19 juli inhoudelijk wordt behandeld. Het politieonderzoek is afgerond, alle getuigen zijn gehoord. Het onderzoek naar de psyche van O. is ook voltooid. De rapportage daarover is naar verwachting in juni gereed.

Zie ook: