Achterhoek / Noord-Veluwe

Roy zat bij toeval in de band van Ramses Shaffy

EDE - Roy Henninger (74) uit Ede werkte ooit op het arbeidsbureau toen daar de telefoon ging. Of ze op korte termijn bandleden hadden, was de vraag. "Wij hebben hier niets", antwoorde hij, "maar ik kan zelf wel piano spelen". Achteraf bleek dat een goede opmerking te zijn geweest.
Het ging namelijk om Ramses Shaffy die met spoed muzikanten nodig had. "Dan gaat het om Ramses Shaffy. Wie is dat? Het zei mij helemaal niets!", vertelt Henninger in het programma Van Gelders Grijs. Hij werd uiteindelijk de bandleider van The Shaffy's, de begeleidingsband van Ramses Shaffy. "We hadden ook de Pastorale ingestudeerd. Maar we hadden geen Liesbeth, dus daarom moest ik het gaan fluiten."
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Roy kwam bij toeval in de band van Ramses Shaffy terecht - Van Gelders Grijs

Rocking Old School

Inmiddels is de 74-jarige Edenaar nog druk in de muziekwereld. Hij coacht de bands van de Rocking Old School. Dat is een initiatief voor ouderen die al eerder muziek maakten of het juist nu nog een keer voor het eerst willen proberen. "Ik neem mensen graag mee in de muziek", aldus Henninger. Hij let daarbij vooral op het plezier in het samenspelen. Hij is trots op de ontwikkeling die de muzikanten doormaken, zoals een jazzdrummer die leerde hoe hij rock moest spelen.
Bekijk hier de hele uitzending van Van Gelders Grijs
Van Gelders Grijs - Rocking Old School in Ede