Instellingen

Raadslid wordt slachtoffer geweldsincident: 'Geen woorden voor'

De politie wil niets zeggen over de gebeurtenissen in Hengelo zolang het onderzoek loopt.
De politie wil niets zeggen over de gebeurtenissen in Hengelo zolang het onderzoek loopt. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
HENGELO - De vrouw die donderdagmorgen gewond is geraakt bij het geweldsincident in een woning in Hengelo, zit in de gemeenteraad van Bronckhorst voor coalitiepartij GBB. Dat werd 's avonds duidelijk aan het begin van de online raadsvergadering.
Het slachtoffer (48) ontbrak bij de vergadering.
Haar fractie is zwaar aangeslagen, zei fractievoorzitter Han Pelgrom van GBB aan het begin van de online raadsvergadering. "We hebben er op dit moment eigenlijk geen woorden voor. We leven intens met haar en haar partner mee", zei Pelgrom.

Dodelijk ongeluk

De vrouw raakte die ochtend gewond bij een geweldsincident in haar woning en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Kort daarna kreeg de politie melding van zowel het incident als een ongeluk met een auto, niet ver van het huis waar het raadslid gewond was geraakt. De inzittende was een man van 80; hij bezweek aan zijn verwondingen.
De dode man en de gewonde vrouw zouden familie van elkaar zijn. De politie liet donderdag weten geen verdere mededelingen te doen zolang het onderzoek loopt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!