Nieuws

Flamingo's in de Achterhoek: 'Prachtig, echt ongelooflijk mooi'

De flamingo's zijn uit onbekende richting in de Achterhoek terechtgekomen.
De flamingo's zijn uit onbekende richting in de Achterhoek terechtgekomen. © Frank Bosvelt
WINTERSWIJK - Natuurliefhebbers en fotografen trekken deze dagen maar wat graag richting recreatiegebied 't Hilgelo in Meddo, een buurtschap in de gemeente Winterswijk. Daar zijn namelijk flamingo's te zien.
Bert van Jaarsveld van de Vogelwerkgroep Zuidoost-Achterhoek geniet enorm van de aanwezigheid van de dieren. "Vandaag zijn ze met z'n vijven om hier te lunchen, zal ik maar zeggen", merkt hij glimlachend op. "Het terras is open."
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Prachtige flamingo's in 't Hilgelo
Hoe de flamingo's in de Achterhoek zijn beland en waar ze vandaan komen, is vooralsnog een raadsel. Regina Kern van het Biologische Station in het Duitse Zwillbrock, net over de grens, sprak eerder het vermoeden uit dat de dieren zijn weggevlogen uit een dierentuin en verwilderd zijn geraakt.
Pim Leemreise van Vogelwerkgroep Zuidoost-Achterhoek gaf te kennen dat de dieren overwinteren in Zeeland en in het voorjaar richting Duitsland gaan, om zich te nestelen in het Zwillbrocker Venn. Het zou volgens hem heel goed kunnen dat de dieren een tussenstop maken op weg daarnaartoe.