Instellingen

Warenmarkt Winterswijk blijft op de Markt, ook na de versoepelingen

De warenmarkt in Winterswijk vorig jaar, op de locatie in de Spoorstraat. De warenmarkt blijft nu op de Markt.
De warenmarkt in Winterswijk vorig jaar, op de locatie in de Spoorstraat. De warenmarkt blijft nu op de Markt. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - De warenmarkt in Winterswijk blijft ook na de versoepelingen op de Markt in Winterswijk. Een verhuizing als vorig jaar naar de Spoorstraat en Roelvinkstraat is niet aan de orde. De marktkooplui hebben op de alternatieve locatie minder omzet gedraaid.
Een hernieuwde handreiking naar de horeca zit er dit jaar dan ook niet in. De marktondernemers blijven op de Markt en in de Torenstraat met hun kramen, maar ze moeten wel concessies doen met betrekking tot de ruimte.
De doorgang met statafels, waaraan bezoekers bijvoorbeeld een gebakken vis kunnen eten, verdwijnt. De kramen aan de buitenkant van de warenmarkt schuiven daardoor op richting de Jacobskerk, zodat er aan de rand meer ruimte ontstaat voor het winkelend publiek om er veilig te kunnen lopen.

'In goede harmonie'

De horeca kan dus niet net zoals vorig jaar de terrassen op zaterdag laten staan en dat betekent voor sommige ondernemers een financiële aderlating. "We hebben geprobeerd het in goede harmonie zo op te lossen", zegt wethouder Henk Jan Tannemaat. "Daar staat tegenover dat ze de andere 5,5 dagen de terrassen op de Markt kunnen laten staan, net als vorig jaar. Iedereen moet een beetje inschikken."
Tannemaat zegt met alle partijen te hebben overlegd en dat in gezamenlijkheid met horeca, winkeliersvereniging en marktvereniging voor deze oplossing is gekozen. "Ook de ondernemers in de aanloopstraten wilden de warenmarkt op de Markt houden", zegt de wethouder. "Alle partijen zijn nu tevreden en hopelijk komt iedereen de zomer op een goede manier door."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!