Nieuws

Persfotograaf met auto en al door shovel de sloot in geduwd

Een auto van een persfotograaf op de kop in de sloot.
Een auto van een persfotograaf op de kop in de sloot. © Persbureau Heitink
LUNTEREN - Een persfotograaf en zijn vriendin zijn maandagavond laat aangevallen toen ze aan de Krommehoekseweg in Lunteren opnames wilden maken van een autobrand.
Volgens andere journalisten die op de brand afkwamen, werden ze belaagd door een groep omstanders en reed er uiteindelijk een shovel opzettelijk in op de auto van de fotograaf. Vervolgens zou er met stokken op de wagen zijn geslagen.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Persfotograaf met auto en al door shovel de sloot in geduwd. Beeld: Persbureau Heitink

Bevrijd door de brandweer

De auto met daarin de fotograaf en zijn vriendin, kwam op de kop in een sloot terecht. Beiden moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd. De twee waren lichtgewond en zijn ter plekke behandeld door ambulancepersoneel.
Roland Heitink van Persbureau Heitink vertelt dat een van zijn persfotografen het zag gebeuren. "Hij kon net op tijd wegkomen, maar is wel met de dood bedreigd." Heitink is geschrokken, zeker omdat hij een half jaar geleden zelf tijdens zijn werk werd aangevallen.
"Je ziet de agressie tegen journalisten toenemen en nu dit. Gewoon een journalist die met auto en al door een shovel de sloot in wordt geduwd. Dat is echt heel heftig", benadrukt hij.

Twee aanhoudingen

Twee mensen zijn aangehouden, onder wie de bestuurder van de shovel. De politie kon maandagavond alleen bevestigen dat ze inderdaad een melding heeft gekregen van een incident. Een woordvoerder gaf aan dat er later inhoudelijk op het voorval wordt ingegaan.