Achterhoek / Rivierengebied

Boer Bart is 78 jaar, maar denkt nog lang niet aan stoppen

Bart Vissers.
Bart Vissers. © Omroep Gelderland
HEEREWAARDEN - Terwijl steeds meer boeren het besluit nemen te stoppen met hun bedrijf, geldt dat niet voor iedereen. Hoewel Bart Vissers uit Heerewaarden al even geleden pensioenleeftijd heeft gepasseerd, denkt hij er niet over om te stoppen.
In het Omroep Gelderland-programma Van Gelders Grijs helpt presentator Jochem van Gelder even mee op de boerderij. "Ik ben honderd stuks minder gaan houden, dus ik heb wel iets ingeleverd", vertelt Vissers. De koeien die hij heeft houdt hij voor het vlees. "Het melken werd voor mij te zwaar. Daarom ben ik daar vijf jaar terug mee gestopt."
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Boer Bart is 78 jaar, maar denkt nog lang niet aan stoppen
Vissers wilde dolgraag boer worden toen hij jong was. "Van moeders' kant waren het allemaal beroepsvissers, net als van mijn vaders kant." Toch koos hij voor het boerenleven, en daar wil hij nog lang niet mee stoppen. "Ik woon hier mooi, dat wil ik niet opgeven."
Het bedrijf doorgeven aan zijn kinderen zit er niet in. "Mijn zoon werkt bij de overheid", legt hij uit. "Hij heeft de hoge landbouwschool gedaan, dus ik dacht dat het goed zat." Maar dat bleek niet zo uit te komen. "Als het IQ van een boer hoog is, dan wordt hij geen boer", zegt Vissers grappend.
Wat houdt de ouderen van Gelderland bezig en hoe ervaren zij dingen? Dat zie je bij Van Gelders Grijs. Jochem van Gelder gaat elke week op bezoek bij ouderen. Het programma is elke zondag om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhaald) of bekijk deze aflevering hieronder.
Van Gelders Grijs - Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden