Instellingen

Johan zag crash vliegtuigje van nabij: 'Gelukkig miste hij ons huis'

De piloot was aanspreekbaar, aldus Johan.
De piloot was aanspreekbaar, aldus Johan. © Rens Hulman/News United
EPSE - Een hoedje. Dat schrok Johan Schoneveld zich donderdagmiddag toen vlak bij zijn boerderij een vliegtuigje neerstortte. "Ik was bang dat hij tegen het huis zou vliegen, maar hij klapte op een boom."
Schoneveld was in de tuin aan het werk toen hij boven zich 'een brom' hoorde. "Ik zag een vliegtuig heel, heel laag komen aanvliegen. Hij vloog gelukkig niet tegen het huis, maar vloog nog een eindje verder en zakte steeds lager. Uiteindelijk maakte hij een zwaai naar rechts en knalde tegen een boom."
'Op een draf' rende Schoneveld naar het wrak, waar hij de piloot nog in de cockpit aantrof. "Hij was goed aanspreekbaar, maar kon niet los komen. Hij leek niet gewond, maar het ergste was de brandstof die in een dikke straal uit het toestel liep."
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Johan zag crash vliegtuigje van nabij: 'Gelukkig miste hij ons huis'

Hulpdiensten gebeld

Intussen had Johan de hulpdiensten gebeld. Die arriveerden snel en hielpen de piloot uit zijn vernielde toestel. "Hij kon met ondersteuning zelf naar de ambulance lopen. Het was een man op leeftijd." De politie meldt donderdagavond dat het gaat om een 62-jarige inwoner van Wageningen.
Volgens Schoneveld kwam het toestel met draaiende motor en propeller naar beneden. "De piloot vertelde me nog wel dat hij besturingsproblemen had."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!