Nieuws

Tot zes jaar cel voor productie van harddrugs

Illustratieve afbeelding.
Illustratieve afbeelding. © Rechtspraak.nl
ARNHEM - Een 60-jarige Arnhemmer en een 44-jarige man uit Wageningen zijn donderdag veroordeeld voor de productie van amfetamine en MDMA. De Arnhemmer moet zes jaar de cel in en de Wageninger 4,5 jaar.
Een 32-jarige Arnhemmer was ook bij de voorbereidingen betrokken. Hij kreeg een celstraf van 21 maanden.

Zeer professionele drugslaboratoria

Op 31 oktober 2017 deed de politie een inval in een boerderij in Zuidwolde. In twee schuren trof ze een drugslaboratorium aan voor het produceren van de synthetische drugs amfetamine en MDMA. De beide laboratoria waren zeer professioneel opgezet en geschikt voor langdurige en grootschalige productie. De werkzaamheden die de drie mannen deden, werden door de politie geobserveerd.
De rechtbank vindt bewezen dat de mannen samen voorbereidingshandelingen hebben verricht voor de productie van amfetamine en MDMA tussen 1 juni 2017 en 31 oktober 2017. De rechtbank vindt daarnaast bewezen dat de 60-jarige man uit Arnhem en de 44-jarige man uit Wageningen samen amfetamine en MDMA hebben geproduceerd in dezelfde periode. Ook stalen zij samen elektriciteit om het drugslab draaiende te houden.

Handel in amfetamine en ketamine

De rechtbank vindt verder bewezen dat de 60-jarige man uit Arnhem en de 44-jarige man uit Wageningen samen hebben gehandeld in amfetamine en ketamine tussen 3 september en 28 oktober 2017.
De 60-jarige man uit Arnhem is volgens de rechtbank ook schuldig aan het uitvoeren van amfetamine en hennep samen met anderen naar Duitsland op 4 maart 2016. Daarnaast maakte zowel de 60-jarige als 44-jarige man zich schuldig aan wapenbezit.
Bij de bepaling van de straf heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat het lang heeft geduurd voor de mannen eindelijk terecht stonden. Daarom hebben zij minder straf gekregen.