Nieuws

NL-Alert bij grote brand in meubelmakerij Gaanderen, brandweerman lichtgewond

De vlammen slaan uit het pand.
De vlammen slaan uit het pand. © 112 Achterhoek-nieuws/News United
GAANDEREN - In Gaanderen heeft woensdagmiddag een grote brand gewoed in een meubelmakerij. De brandweer gaf na 18.30 uur het sein brand meester waardoor het nablussen kon beginnen. Bij de brand kwam geen asbest vrij.
Omdat het pand moet worden gesloopt, kan de rook tijdelijk erger worden, zegt de brandweer op Twitter.
De brand brak rond 13.40 uur uit en al snel sloegen de vlammen uit het dak. Door een explosie van een gasfles raakte een brandweerman lichtgewond, maar medische hulp had hij niet nodig.
Brandweerwoordvoerder Frank Schipholt meldde om 15.30 uur dat de meubelmakerij aan de Ribesstraat als verloren moet worden beschouwd. Voor zover bekend vielen verder geen slachtoffers.
De Ribesweg en een deel van de Bloemenweg in Gaanderen zijn afgesloten, meldt de brandweer. Dat blijft de komende uren ook nog zo.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
NL-Alert bij grote brand in meubelmakerij, brandweerman lichtgewond
Treinverkeer ondervond urenlang hinder van de rook. Maar om 18.00 uur meldde de brandweer dat de trein tussen Arnhem en Winterswijk weer stopt in Gaanderen.

NL-Alert

De zwarte rook die vrijkwam bij de brand sloeg neer in woonwijken aan de noordoostkant van het dorp. Er was een NL-Alert verstuurd. Roetdelen en andere resten in tuinen en op erven mogen bewoners voorzichtig verwijderen.
Dit zei de brandweer op Radio Gelderland:
Omstanders werden tijdens het blussen op afstand gehouden. Wie een kijkje wilde komen nemen, werd dringend aangeraden thuis te blijven, ook omdat dit de hulpdiensten zou kunnen hinderen.
Hoe de brand kon ontstaan, is nog onduidelijk.