Nieuws

Floor Vermeulen voorgedragen als nieuwe burgemeester Wageningen

Floor Vermeulen.
Floor Vermeulen. © Gemeente Wageningen
WAGENINGEN - De 36-jarige Floor Vermeulen wordt de nieuwe burgemeester van Wageningen. De gemeenteraad draagt de huidige gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland voor. Dat bleek dinsdagavond tijdens een raadsvergadering.
Vermeulen brengt volgens de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad een 'schat aan bestuurlijke ervaring mee', ondanks zijn jonge leeftijd. "Hij verraste de commissie omdat hij zich open en kwetsbaar opstelde", schrijft de commissie. Vermeulen zat eerder in Provinciale Staten van Zuid-Holland en is vice-voorzitter van het Interprovinciaal Overleg (IPO).
De vertrouwenscommissie sprak de afgelopen tijd met meerdere kandidaten en ziet in Vermeulen "een krachtige bestuurder die energie uitstraalt en die met kennis en humor zaken in beweging kan zetten".

Benoeming in juni

De raad vraagt demissionair Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken Vermeulen te benoemen tot burgemeester. Als de minister die aanbeveling opvolgt, wordt Vermeulen op vrijdag 18 juni geïnstalleerd als burgemeester van Wageningen.

Opvolger van Geert van Rumund

Vermeulen wordt de opvolger van Geert van Rumund, die in januari 2020 zijn pensioen per november van dat jaar aankondigde. Door de coronacrisis maakte Van Rumund in de loop van 2020 bekend zijn pensioen uit te stellen tot juni 2021. Van Rumund begon in 2005 als burgemeester van de universiteitsstad.

Zie ook: