Instellingen

Colombianen opgepakt, politie nog druk met ontmanteling Arnhems drugslab

De politie voert een verdachte af.
De politie voert een verdachte af. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Twee Colombianen zitten vast na de ontdekking van een drugslab in Meijnerswijk in Arnhem-Zuid. De politie is zaterdag nog bezig om het lab waar crystal meth werd geproduceerd, te ontmantelen. "Het is echt een heel groot lab", zegt politiewoordvoerder Dennis Janus.
Na de aanhouding donderdag van een 34-jarige Zweed die zich had verstopt achter een systeemplafond, volgde vrijdagavond de aanhouding van nog twee verdachten. Het gaat om twee Colombianen van 27 en 38 jaar oud.
Woordvoerder Janus over die laatste arrestaties: "We hadden al het vermoeden dat het niet bij de eerste aanhouding van de man uit Zweden zou blijven. We hadden namelijk drie bedden gevonden in het pand." Janus verwacht nog meer arrestaties. "Een lab van dit formaat run je niet met drie personen."

'We zagen iemand lopen'

Waarom de twee Colombiaans verdachten pas vele uren na de Zweed werden gevonden, moet duidelijk worden uit het politieverhoor. Janus: "We zagen iemand lopen."
Na de ontdekking van het drugslab en de inval werd het terrein niet ver van de Rijn hermetisch afgesloten. Sindsdien werd de locatie bewaakt. "Criminelen willen die spullen in de loods zoals de ketels natuurlijk graag hebben", zegt Janus. Alle spullen die in beslag zijn genomen worden vernietigd.
De politie is zaterdag nog aanwezig. De tekst gaat verder onder de foto
Het drugslab zat in de loods op de achtergrond.
Het drugslab zat in de loods op de achtergrond. © Omroep Gelderland

Loods weer open

De politie verwacht dat het terrein later zaterdag weer wordt vrijgegeven. Dan kunnen ook ondernemers die een loods hebben op het terrein bij hun materiaal. Zo staat in een loods onder meer een hoogwerker die nodig is in de Arnhemse binnenstad voor de bekerfinale van Vitesse van volgende week zondag.
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!