Arnhem en omstreken / Achterhoek

Ineke (66) zit al een jaar binnen in haar verpleeghuis, maar Lee Towers sleept haar er doorheen

Ineke Jager.
Ineke Jager. © Omroep Gelderland
RENKUM - De Renkumse Ineke Jager woont in een verpleeghuis. Dat terwijl ze met 66 jaar de op één na jongste is in de Rijnhof in Renkum. Haar moeder woont nog op zichzelf.
"Dat is de omgekeerde wereld", vertelt ze in het nieuwe seizoen van Van Gelders Grijs. Dat ze daar woont komt door haar spierziekte, waardoor ze meer zorg nodig heeft. Nu zit ze al lange tijd binnen, vanwege de coronapandemie. Corona heeft een grote impact gemaakt op haar, want ze raakte ook zelf besmet. "Ik ben er flink ziek van geweest."
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Ineke (66) zit al een jaar binnen
De tijd dat ze binnen zit gebruikt ze om kleine dingen te doen. "Ik zit veel te kleuren in een kleurboek. Dat klinkt kinderachtig, maar dat is goed voor mijn handen", vertelt Ineke. Ze haalt ook veel steun uit muziek.
"Ik luister veel naar muziek. Mijn favoriet is Lee Towers, en dat blijft." Ineke is groot fan en had veel spullen van hem. "Maar mijn moeder heeft ooit mijn huis opgeruimd en alles weggegooid." Nu heeft ze nog maar twee cd's. Graag verzamelt ze er nog meer, daarom hoopt ze dat mensen nog wat hebben liggen.
Wat houdt de ouderen van Gelderland bezig en hoe ervaren zij dingen? Dat zie je bij Van Gelders Grijs. Jochem van Gelder gaat elke week op bezoek bij ouderen. Het programma is elke zondag om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhaald) of bekijk deze aflevering hieronder.
Van Gelders Grijs - Verpleeghuis De Rijnhof in Renkum