Instellingen

Uitzonderingspositie voor grensdorp Dinxperlo bij Duitse coronaregels

Uitzonderingspositie voor grensdorp Dinxperlo
Uitzonderingspositie voor grensdorp Dinxperlo © REGIO8 (archief
DINXPERLO - De Duitse overheden werken aan een uitzonderingspositie voor het grensdorp Dinxperlo. Bewoners krijgen mogelijk een uitzondering op de verplichting om een negatieve coronatest bij zich te dragen in Duitsland.
Een woordvoerder van het Kreis Borken laat weten dat er momenteel wordt gewerkt aan een verordening. Naar verwachting is deze vrijdag klaar. De grensdorpen Dinxperlo en Suderwick liggen aan elkaar, gescheiden door de landsgrens.
Bewoners van beide plaatsen hebben echter veelvuldig contact. “Zoals de situatie nu is, werkt het niet”, aldus burgemeester Anton Stapelkamp van Aalten, die de stap van de Duitse overheden toejuicht. Hij heeft geen signalen ontvangen dat er al inwoners beboet zijn.
Sinds dinsdag is het voor Nederlanders verplicht om in Duitsland een negatieve coronatest bij zich te dragen. De verplichting komt voort uit de aanwijzing van Nederland als hoog risicogebied door de federale overheid. Wel zijn er enkele uitzonderingen op de regel, onder meer voor doorreizigers en veiligheidsdiensten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!