Nieuws

Bruls wil snel een plan voor versoepelingen

Bruls wil snel een plan voor versoepelingen.
Bruls wil snel een plan voor versoepelingen. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad pleit voor versoepelingen van de coronamaatregelen. "We hopen dat dit plan er de komende twee weken zal zijn."
Het Veiligheidsberaad, waarin de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's zitten, is voorstander van "stapje voor stapje versoepelingen, afhankelijk van de stand van zaken van de vaccinatie en de epidemiologische toestand", zo laat de burgemeester van Nijmegen weten.
"Daarbij ligt het voor de hand om onder andere van buiten naar binnen te kijken naar versoepelingen. Zoals al eerder deze week aangegeven is het Veiligheidsberaad met het kabinet in overleg over een aangepaste routekaart/openingsplan. Dit plan staat onder regie van het kabinet. Over de invulling van het plan kunnen we nu nog niets zeggen", aldus Bruls.

'Terrassen en dierentuinen open'

Zijn collega Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, deed zaterdag een oproep om op een verantwoorde manier de terrassen en andere buitenruimtes zoals dierentuinen te heropenen. Dit om de grote drukte in onder meer parken te verminderen.
Halsema kreeg steun van ambtsgenoten, zoals Sharon Dijksma van Utrecht en Jan van Zanen van Den Haag. "Dit geeft mensen letterlijk de ruimte om op een verantwoorde manier erop uit te gaan", stelt Dijksma.