Nieuws

Een Michelinster, een vloek of zegen voor je restaurant?

Chefkok Tonny Berentsen aan het werk.
Chefkok Tonny Berentsen aan het werk. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het was een mooie week voor bijzondere restaurants in Gelderland: de Michelinsterren werden uitgedeeld. Zo’n ster komt niet uit de lucht vallen, in de restaurants die er één hebben wordt keihard gewerkt. Is een Michelinster een vloek of een zegen? Drie (ex-)sterrenchefs bespreken het in De Week van Gelderland.
Emile van der Staak van de Nieuwe Winkel in Nijmegen kreeg deze week zijn eerste ster. Restaurant De Kromme Dissel uit Heelsum scoorde zijn vijftigste, chef Tonny Berentsen nam er daar zelf 21 van in ontvangst. Kok Mike Vrijdag werkt bij de Strandlodge in Winterswijk, dat restaurant verloor twee jaar terug hun ster die vijf jaar lang wél op de gevel prijkte.
Bekijk hier het gesprek over de zin en onzin van Michelinster:
Drie (ex-)sterrenkoks over het krijgen van een ster.

Zie ook: