Lokaal

Vrouw na half uur bevrijd uit auto na ongeval Graafsebrug

NIJMEGEN - Donderdagmiddag rukten de hulpdiensten om 17:00 uur groot uit naar de Graafsebrug ter hoogte van de McDonalds. Het ongeval dat had plaatsgevonden was een kop-staartbotsing met twee voertuigen. Een van de inzittenden werd na 30 minuten bekneld te hebben gezeten, bevrijd uit de auto.
De bevrijde vrouw was de bijrijder van de auto die achterop zijn voorganger was gereden. Na stabilisatie werd ze op de brancard gelegd en ging met de ambulance naar ziekenhuis. In dezelfde auto zat nog een kind die kwam met de schrik vrij. De bestuurder van de voorste auto is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. Het is nog onbekend waarom de bestuurder op het voertuig voor hem inreed.
De politie heeft de Graafseweg/Brug vanaf het Nelson Mandelaplein richting Takenhofplein voor het overige verkeer afgesloten. Door de botsing was er olie of benzine op het wegdek gelekt. De brandweer heeft absorptiekorrels gebruikt om de vloeistoffen op te nemen. Pas 50 minuten later vertrok de brandweer. De weg werd rond 18:15 weer vrijgegeven.