Instellingen

Extra onderzoek naar krakende flat in Tiel, bewoners belden 112

De bewuste flat aan de Burgemeester de Manstraat
De bewuste flat aan de Burgemeester de Manstraat © Omroep Gelderland
TIEL - Er komt woensdag extra onderzoek naar de scheur in de flat aan de Burgemeester de Manstraat in Tiel. Eigenaar van de flat KleurrijkWonen laat die een inspectie uitvoeren. Dinsdagavond belden bewoners 112 omdat er een krakend geluid te horen was en er een scheur in de muur was ontstaan.
De bewoners van de bewuste flatwoning zijn door de woningbouwvereniging afgelopen nacht elders ondergebracht, maar volgens de woningcorporatie keert het gezin vandaag weer terug naar huis. Het extra onderzoek van vandaag moet duidelijk maken of en zo ja wat er gerepareerd moet worden.

Bewoners krijgen huisbezoek

De flat staat al even op de nominatie voor een onderzoek of de woningen gerenoveerd of misschien plaats moeten maken voor nieuwbouw. Dat onderzoek moet nog starten.
Omdat KleurrijkWonen denkt dat bewoners van de flat mogelijk geschrokken zijn van het incident gaat de woonconsulent woensdag bij bewoners langs om eventuele vragen te kunnen beantwoorden. Dinsdagavond kwam door onderzoek al vast te staan dat de woningen veilig zijn.
De brandweer inspecteert de flat in Tiel.
De brandweer inspecteert de flat in Tiel. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
De gemeente Tiel zegt op dit moment geen rol te spelen. Volgens een woordvoerster is er bij KleurrijkWonen genoeg kennis in huis om de situatie te kunnen beoordelen.

Het was super geregeld

De bewoners van de bovenwoning zeggen dat ze super zijn geholpen door de woningbouwvereniging. “We zijn met onze twee kinderen in een hotel in Tiel ondergebracht. Helemaal super.”, zegt de bewoonster tegen Omroep Gelderland. “Er zijn drie deskundigen die zeggen dat het veilig is, dus dat zal dan wel, maar ik heb ook wel wat bedenkingen”, gaat ze verder.
Komende nacht slaapt het gezin weer thuis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!