Instellingen

Vrijheid is niet vanzelfsprekend

Op welke manier staan jongeren stil bij vrijheid en wat betekent vrijheid voor hen anno 2021? Voor jongeren is het thema vrijheid in deze periode op vele manieren actueel. Denk aan onderwerpen als genderdiversiteit, discriminatie, zoeken naar grenzen en Covid beperkingen. Presentator Tako Rietveld laat in tien reportages zien op welke manier jongeren hun vrijheid ervaren.
Voor de een is het ultieme moment van vrijheid dat ze de veiligheid voelen om helemaal zichzelf te kunnen zijn. Geen mensen die een oordeel over je hebben op basis van bijvoorbeeld huidskleur of seksualiteit. De ander ervaart ultieme vrijheid door zijn hoofd leeg te maken op het water, kitesurfend. De kracht van de natuur voelen en daar mee spelen, daar zo goed in zijn dat je wereldrecords breekt.

De beperking van vrijheid

Maar je vrijheid kan ook opeens beperkt worden, hoe ga je daar mee om? Wat betekent het om al een jaar thuis in quarantaine te zitten omdat je weet dat het krijgen van Corona het einde van je leven zal zijn? Broers of zussen die daar rekening mee moeten houden en veel voor jou opofferen en hun vrijheid tijdelijk opgeven.
Tako Rietveld gaat in gesprek met jongeren tussen de 9 en 16 jaar die uit eigen ervaring over vrijheid vertellen. Ze delen hun ultieme moment van vrijheid. De portretten van jongeren zijn vanaf 24 april te zien op ons YouTube kanaal.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!