Nieuws

Introdans veilt bijzondere kostuums én balletpakje Margriet voor jubileum

ARNHEM - Schitteren in kostuum van het Arnhemse dansgezelschap Introdans? Een decorstuk voor in je eigen huis? Of een privé-optreden in je eigen woonkamer? Het behoort op woensdag 21 april allemaal tot de mogelijkheden tijdens een veiling van ongeveer tweehonderd bijzondere items van de vermaarde groep.
Onder de hamer gaan onder meer kostuums van Jean-Paul Gaultier. Het Franse mode-icoon ontwierp de kostuums eerder voor de voorstelling Pinokkio van Introdans. Ook items van mode-ontwerper Sjaak Hullekes gaan naar de hoogste bieder.
Toch liever een stel gesigneerde spitzen van balletlegende Alexandra Radius, een print van choreograaf en fotograaf Hans van Manen, of beelden van topfotograaf Erwin Olaf? Dat kan ook.

Balletpakje prinses Margriet

Ook prinses Margriet, de beschermvrouwe van Introdans, doet een duit in het zakje. Liefhebbers van het koningshuis kunnen bieden op een het balletpakje waar ze zelf in heeft gedanst in de jaren dat ze op balletles zat.

Opbrengst naar jubileum

De opbrengst van de veiling is bestemd voor de viering van het jubileum van Introdans. In 2022 bestaat het gezelschap vijftig jaar. "De veiling spekt natuurlijk onze kas in deze moeilijke coronatijd, maar is helemaal bedoeld voor de viering", zegt een woordvoerster van Introdans.
De items voor de veiling zijn te vinden op de site van het Arnhemse veilinghuis Derksen.
De kostuums van het ballet over de anatomische les worden ook verkocht
De kostuums van het ballet over de anatomische les worden ook verkocht © Introdans