Nieuws

IJskoud water voor Omroep Gelderland medewerkers

ARNHEM - Omroep Gelderland-medewerker Willem ten Molder heeft vrijdagochtend meegedaan aan de Icebucket Challenge.
Live in de uitzending van Radio Gelderland kreeg hij een bak ijskoud water over zich heen gegoten.
Te Molder daagde presentator Peter van den Hout uit. Die is niet bang voor een beetje water.
De Icebucket Challenge is een grote trend op YouTube en sociale media. Met de Icebucket Challenge wordt aandacht gevraagd voor de dodelijke spierziekte ALS. Nathalie Peters uit Elst kent de ziekte van dichtbij. Haar vader (53) heeft ALS. Peters is blij met de aandacht die ALS krijgt dankzij de Icebucket Challenge, maar plaatst ook een kanttekening. 'Ik snap het het leuk is om met de hype mee te doen, maar vergeet niet waarom je dit doet. En dat is voor een vreselijke ziekte die de wereld uitmoet.'
Deelnemers aan de Icebucket Challenge nomineren drie anderen, voordat zij de bak water over zich heen krijgen. Het idee is om of binnen 24 uur een bak water over je heen te laten gooien, of om geld over te maken aan de Stichting ALS.
Willem ten Molder liet weten dat hij niet alleen koos voor de bak met koud water, maar ook geld gaat overmaken aan de Stichting ALS. Hij nomineerde drie Omroep Gelderland-collega's: de presentatoren Peter van den Hout en Rob Kleijs en redacteur Maarten Hagelstein.
Peter van den Hout heeft aangekondigd dat hij meteen na de radiouitzending, na 13.00 uur een bak water over zich heen laat gooien.