Nieuws

Wilhelminaschool in Doetinchem krijgt een nieuw gebouw: 'We groeien uit ons jasje'

Huidige pand van de Wilhelminaschool in Doetinchem.
Huidige pand van de Wilhelminaschool in Doetinchem. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De Wilhelminaschool in de Doetinchemse wijk Overstegen hoopt voor de zomer van 2023 in een nieuw schoolgebouw te trekken. De huidige locatie aan de Verdilaan is gedateerd en biedt onvoldoende ruimte voor het groeiende aantal leerlingen.
“We groeien uit ons jasje”, zegt directeur Erik Lammers. “Zelfs de personeelskamer en de hal worden op dit moment gebruikt om les te geven.” De school telde in 2018 rond de 250 leerlingen en is de afgelopen drie jaar verder gegroeid naar richting de 300 leerlingen.
“Maar de voornaamste reden dat we nieuw willen bouwen, is de staat van het huidige schoolgebouw dat dateert uit 1974”, vertelt Lammers. “Het gebouw stond een aantal jaren geleden al op de nominatie om vervangen te worden.” De nieuwbouw vindt plaats op de huidige plek aan de Verdilaan. Ook kinderopvang Twinkel moet een plek krijgen binnen het nieuwe gebouw.

Tijdelijke huisvesting nog niet gevonden

Tijdens de verbouwing moet de school op zoek naar tijdelijke huisvesting voor alle leerlingen. De directie van de school is daarover op dit moment nog in overleg met de gemeente Doetinchem. “Daar kan ik op dit moment nog geen uitspraken over doen”, zegt Lammers. “Ik hoop van ganser harte dat we de tijdelijke huisvesting zo dichtbij mogelijk kunnen regelen.”
De bouwwerkzaamheden moeten in de zomer van 2022 starten en een jaar later zijn afgerond. “We bestaan in 2023 als school 100 jaar, dus dat maakt het wel extra speciaal”, aldus Lammers.