Nieuws

De Graafschap speelt voor één keer in stadion Sem Vijverberg

De Vijverberg heet voor één keer het Sem Vijverberg-stadion.
De Vijverberg heet voor één keer het Sem Vijverberg-stadion. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Voetbalclub De Graafschap helpt de politie op vrijdag 2 april flink met aandacht voor de zaak rond baby Sem. Tijdens de wedstrijd tegen FC Dordrecht wordt stadion De Vijverberg voor één keer omgedoopt tot het Sem Vijverberg-stadion en dragen de spelers shirts in het teken van de zaak.
In 2006 vonden kinderen een pasgeboren jongetje in een vijver aan de Torontostraat in Doetinchem. De baby was met fors geweld om het leven gebracht, zegt de politie, die sindsdien zonder resultaat naar een dader speurt. De kinderen die de naamloze baby vonden, gaven hem de naam Sem Vijverberg.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
De Graafschap eert baby Sem met herdoop stadion
De politie brengt de zaak komende week opnieuw onder de aandacht en krijgt daarbij dus hulp van de voetbalclub. De wedstrijd tegen FC Dordrecht staat helemaal in het teken van het overleden jongetje.
De Graafschap zit in Doetinchem in de haarvaten van de samenleving, zo verklaart de politie de samenwerking. Ook zet de politie een mobiel media lab in. Op deze grote truck worden stickers geplakt met de vraag: 'wie weet er meer?'. Verder besteedt Opsporing Verzocht hernieuwde aandacht aan de zaak.