Nieuws

Vitesse in Georgische handen

ARNHEM - Vitesse komt definitief in buitenlandse handen.
De investeerder die de club overneemt is de 49-jarige Merab Jordania, voormalig voetballer en voormalig voorzitter van de Georgische voetbalbond. Hij neemt de club over van Maasbert Schouten, die in 2009 de eigenaar werd om Vitesse voor een faillissement te behoeden.
Jordania komt ook in de omgeving van Arnhem wonen. Over het overnamebedrag worden geen uitlatingen gedaan.
Vitesse kan het geld goed gebruiken na de leegloop van deze zomer. Veel bepalende spelers vertrokken, onder wie Hofs, Kolk en Verhaegh. De club kreeg daar alleen Caldirola voor terug, gehuurd van Internazionale.
Piet Velthuizen mocht eerst ook vertrekken, maar later liet Vitesse hem niet meer gaan, vermoedelijk omdat ze het geld niet meer nodig hadden.
De gemeente Arnhem vindt dat de overname een zaak van Vitesse is. "De komst van de investeerder is een aangelegenheid voor Vitesse. De gemeente heeft daar geen rol in. Uiteraard wenst de gemeente Vitesse en haar supporters alle succes voor de toekomst,” aldus de gemeente in een verklaring.
De KNVB ziet geen bezwaren in de overname van Vitesse. Dat liet de bond maandag weten. Wel controleerde de bond van te voren of de aandeelhouder, in dit geval Jordania, geen aandelen houdt of betrokken is bij een andere betaaldvoetbalorganisatie.
Vitesse is de eerste Nederlandse club die wordt overgenomen door een buitenlandse partij. 

Kort nadat het nieuws bekend werd, stond Vitesse een paar uur in de trending topics op Twitter.