Nieuws

Slachtoffer ongeluk met politiewagen is jongen van 17 jaar

Het onderzoek naar het scooterongeluk in Bontebrug wordt gedaan door een ander politiedistrict.
Het onderzoek naar het scooterongeluk in Bontebrug wordt gedaan door een ander politiedistrict. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
SILVOLDE - Het slachtoffer dat na het ongeluk in Bontebrug bij Silvolde naar het ziekenhuis is gebracht, is een 17-jarige jongen uit Silvolde. Dat meldt de politie.
Donderdagavond wilde een politie-eenheid een scooterrijder met achterop een passagier tot stoppen dwingen. Dat ging mis. De bestuurder van de scooter reed op de Dinxperloseweg in het dorp de stoep op. Door die plotselinge manoeuvre viel de bijrijder en kwam onder de politiewagen terecht.
Buurtbewoners schoten te hulp en bevrijdden het slachtoffer met een krik.
Waarschijnlijk is sprake van een verkeersovertreding, zegt de Gelderse politie vrijdag in een tweet. Wie die overtreding heeft begaan, wil een woordvoerster niet zeggen.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Politieauto rijdt over passagier bij mogelijke achtervolging
Het onderzoek naar het ongeluk loopt nog, zegt ze. Dat wordt gedaan door politie van een ander district om belangenverstrengeling te voorkomen.
De bestuurder van de scooter is nog voortvluchtig. Hoe het met de jongen gaat die onder de politieauto kwam, is niet bekend.