Instellingen

Politieauto rijdt over passagier bij mogelijke achtervolging

Politieauto rijdt over passagier bij achtervolging van brommer.
Politieauto rijdt over passagier bij achtervolging van brommer. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
GENDRINGEN - Een passagier van een scooter is donderdagavond bij een mogelijke achtervolging in Bontebrug onder een politieauto terechtgekomen. Agenten wilden de scooter volgens omstanders tot stoppen dwingen, maar dat ging mis. De passagier viel van de scooter en kwam onder de auto terecht. De bestuurder van de scooter wist te ontkomen.
Waarom de scooter werd achtervolgd is niet duidelijk. Op de Dinxperloseweg in het Achterhoekse dorp wilden agenten de scooter tot stoppen dwingen door hem de weg te blokkeren. De scooterrijder stuurde zijn tweewieler de stoep op, waarbij de passagier ten val kwam. Hij raakte bekneld onder de politieauto.
De politie bevestigt dat er een aanrijding tussen een politieauto en een persoon heeft plaatsgevonden, maar kan verder nog niets over het incident melden.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Politieauto rijdt over passagier bij mogelijke achtervolging

Krik

Buurtbewoners schoten de gewonde te hulp en haalden een krik erbij om de man onder de auto uit te krijgen. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
De bestuurder van de scooter wist volgens omstanders te ontkomen. De politie doet onderzoek en heeft de plek van het ongeval afgezet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!