Instellingen

Nog meer 'punaise gehaktballen' in Vorden

Nog meer 'punaise gehaktballen' in Vorden
Nog meer 'punaise gehaktballen' in Vorden © Politie Bronckhorst
VORDEN - Nadat een hond in januari bijna overleed na het eten van een gehaktbal met daarin punaises in Vorden, zijn er nog vijf tot tien van deze gemanipuleerde vleesballetjes gevonden. De politie tast nog in het duister wie de gehaktballetjes in de natuur rond Vorden heeft achter gelaten.
"We hebben geen meldingen gekregen dat dit ook in andere plaatsen speelt. Het is erg lastig om er achter te komen wie de gehakballetjes met punaises in het bos legt. Je kunt in zo’n gebied heel anoniem en ongezien gehaktballetjes neerleggen", vertelt een woordvoerder van Politie Oost Nederland. Tot nu toe is er één hond het slachtoffer geworden van de punaise gehaktbal. De dierenarts heeft de hond toen laten braken waardoor de hond het overleefde.
De woordvoerder geeft aan dat naar aanleiding van deze meldingen de politie, boa’s van gemeente en de Omgevingsdienst Achterhoek, Natuurmonumenten en vrijwilligers van de Wildbeheereenheid (WBE) regelmatig controleren in het gebied. Ook worden hondenbezitters en wandelaars met een hond aangesproken en gewaarschuwd voor de gehaktballetjes.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!