Instellingen

De manegepaarden van Nettie worden eindelijk weer bereden

Nettie Beerling.
Nettie Beerling. © Omroep Gelderland
WESTERVOORT - De 60 paarden van manege Ten Bosch in Westervoort worden weer voorbereid voor de paardrijlessen. De afgelopen 10 weken mochten de dieren vanwege de coronamaatregelen niet bereden worden. Voordat de lessen weer van start gaan, worden de paarden de komende twee weken eerst getraind om ze weer aan de rijlessen te laten wennen, vertelt managehoudster Nettie Beerling.
De afgelopen periode stonden de dieren noodgedwongen veel meer op stal dan anders. Tweemaal daags mochten de paarden er even uit voor de nodige beweging. Als de paarden straks in het voorjaar weer naar buiten kunnen, wordt het allemaal makkelijker, verwacht Beerling.
Haar lievelingspaard is Donald, vernoemd naar Donald Trump. Behalve de lange witte manen heeft Donald weinig overeenkomsten met de Amerikaanse oud-president...
Luister naar de radiobijdrage.

Rinovirus

Het voor paarden dodelijke rinovirus houdt een deel van de paardenwereld in zijn greep. Op de manege in Westervoort zijn alle dieren ingeënt tegen virus. Dat wil niet zeggen dat de paarden het virus niet toch kunnen oplopen, vertelt Beerling. Er is altijd een kleine kans dat gevaccineerde dieren het virus toch oplopen. Beerling hoopt dat dit op haar manege in ieder geval niet gebeurt. Over twee weken beginnen de paardrijlessen weer.
In 'Wij zijn Gelderland' zet Omroep Gelderland elke werkdag een gewone Gelderlander in het spotlicht. Iedereen heeft een eigen verhaal en dat laten we graag zien.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!