Instellingen

Achterhoeks Verkiezingsdebat op REGIO8

Achterhoeks Verkiezingsdebat op REGIO8
Achterhoeks Verkiezingsdebat op REGIO8 © REGIO8
REGIO8 geeft Achterhoekse kandidaten in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen de kans om zich te laten zien aan het publiek. Zaterdag en zondag is onder meer op het televisiekanaal het Achterhoeks Verkiezingsdebat te zien.
Zes Achterhoekse kandidaten kruisen tijdens het debat de degens over thema's die de regio raken. Zo botsen Gideon van Meijeren (Forum voor Democratie) en D66-kandidaat Loes ten Dolle over de invloed van onder meer windmolens op het landschap.
Piratenpartij-lijsttrekker Matthijs Pontier debatteert met Tobias Holtman van de ChristenUnie over de aanpak van drugs, waarbij de problematiek met 3-MMC in Aalten ter sprake komt. SP'er Hans Boerwinkel is het niet eens met de manier waarop VVD-kandidaat Erik Haverkort wil omgaan met arbeidsmigranten.
Naast bovenstaande onderwerpen, krijgen de kandidaten ook de kans om te reageren op prikkelende stellingen en mogen ze met een pitch zichzelf presenteren. Het Achterhoeks Verkiezingsdebat is aanloop naar de stembusgang op 15, 16 en 17 maart en komend weekend te zien op televisiezender REGIO8 en het YouTube-kanaal. Het debat is tijdens het weekend doorlopend te zien op de televisie, afgewisseld met de bekende uitzendingen van REGIO8 Actueel.

Interviews

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen heeft REGIO8 de verschillende Achterhoekse kandidaten ook een podium geboden in de vorm van nieuwsitems. Kijk hieronder voor de interviews met negen kandidaat-Kamerleden uit de regio.
- Kaya van den Dikkenberg (JONG)
- Gideon van Meijeren (Forum voor Democratie)
- Erik Haverkort (VVD)
- Matthijs Pontier (Piratenpartij)
- Hans Boerwinkel (SP)
- Loes ten Dolle (D66)
- Tobias Holtman (ChristenUnie)
- Lisa Westerveld (GroenLinks)
- Henk Bulten (SGP)
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!