Nieuws

730 dozen met wifi-versterkers weg: medewerker verdacht van oplichting KPN

Medewerker verdacht van oplichting KPN.
Medewerker verdacht van oplichting KPN. © Pixabay
APELDOORN - Ruim 1700 dozen draadloze verbindingssets, 730 dozen wifi-versterkers en 710 IPTV-pakketten zou hij achterover hebben gedrukt: Een 39-jarige man uit Apeldoorn wordt ervan verdacht in 2017 en 2018 zijn toenmalig werkgever KPN opgelicht en bestolen te hebben.
Dat bleek donderdag bij de rechtbank in Zutphen. De administratief medewerker logde volgens het Openbaar Ministerie zonder toestemming van collega's met hun inloggegevens in op het interne bestellingssysteem en liet de bestellingen afleveren bij zijn mede-verdachten.

'Fors aantal VVV-bonnen gestolen'

Ook zou hij via de webshop met valse klantennamen en mailadressen, waaronder KPN Postkamer, een groot aantal VVV-bonnen hebben besteld en ook die naar mede-verdachten hebben laten sturen. De buit bedroeg onder andere 1950 bonnen ter waarde van 50 euro.
Twee mannen uit Soest en Deventer worden ervan verdacht ook met de inloggegevens van KPN-medewerkers op een gestolen bedrijfslaptop bestellingen te hebben gedaan. De spullen zouden daarna zijn afgeleverd bij twee mede-verdachten in Stroe en Deventer.
De zaak werd donderdag nog niet inhoudelijk behandeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!