Instellingen

Je mag geen foto maken als je een coronaprik krijgt, er zijn nu 'selfiehoekjes'

Gevaccineerde met selfie.
© Omroep Gelderland
Banner voor eenvoudige selfie.
© Omroep Gelderland
Een selfiehoekje.
© Omroep Gelderland

TIEL - Veel mensen die een coronaprik krijgen, kunnen de verleiding van het maken een selfie niet weerstaan. Maar een foto op het moment dat de prik de arm ingaat, vinden de GGD's geen goed idee. Om gevaccineerden toch tegemoet te komen, zijn er nu op de priklocaties speciale selfiehoekjes ingericht.

Wie door GGD Gelderland Zuid wordt opgeroepen voor een coronaprik, kan vanaf vandaag aan vrienden, familie en bekenden laten zien dat het zover is. Ook op de locaties van GGD regio Noord en Oost Gelderland staan de banners voor de selfiehoekjes die door het ministerie van VWS beschikbaar zijn gesteld.

Je kunt er een simpele selfie maken met op de achtergrond een grote duim en een tekstballon met de daarop 'gevaccineerd'. Of je maakt een foto voor een grijze banner, upload hem met een QR code en plaatst er een eigen tekst bij.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Je mag geen foto maken als je een coronaprik krijgt, er zijn nu 'selfiehoekjes'

Selfie is prima, maar wel na de prik

GGD's hebben het maken van een foto op de prikplek zelf verboden. Het grootste bezwaar was de privacy, volgens Karlijn Hoondert, coördinator GGD Gelderland-Zuid. ''We hebben het niet graag, omdat het ook mogelijk is dat je per ongeluk ook andere mensen op de foto zet die dat niet willen.

"Vandaar dat we een eigen hoekje hebben gecreëerd, waarin het duidelijk is dat alleen jij erop staat.''

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!