Nieuws

Nu, in het ziekenhuis

Een jaar lopen verpleegkundigen en artsen nu in beschermende coronapakken. Gaan die pakken ooit nog uit? Komt die derde golf er? Annemieke Schakelaar duikt voor de derde keer dit jaar de ziekenhuizen in om met camera vast te leggen hoe de situatie Nu in het ziekenhuis is.
In de Week van de Zorg worden drie afleveringen van Nu, in het ziekenhuis uitgezonden. Iedere dag zie je hoe Annemieke meeloopt in een ander ziekenhuis in Gelderland. Van diëtistes tot corona-verpleegkundigen, allemaal delen zij hun eigen verhaal en ervaringen.
CWZ Nijmegen
Longverpleegkundige Janine Nieuwenhuis heeft al bijna een jaar lang geen andere patiënten gezien dan coronapatiënten. Tijdens de tweede golf vertelde ze dat ze moe is. Hoe is het nu met haar? Ziet ze licht aan het einde van de covid-tunnel? Hoogleraar infectiepreventie Andreas Voss legt uit waarom voor Janine en alle anderen die al gevaccineerd zijn leven en werk nog niet veranderd is.
Gelre ziekenhuizen Apeldoorn
Zij proberen zo goed mogelijk voor coronapatiënten te zorgen; hij moet zien dat ze allemaal een plekje in het Apeldoornse ziekenhuis krijgen: de jonge corona-verpleegkundige Ruth Noorderink, IC-arts Anke Kröner en manager Erwin de Kovel. Voor het eerst gaan ze nu met elkaar in gesprek. Waarom bereidt Erwin zich voor op het zwarte scenario? En houden Ruth en Anke dat nog vol?
Rijnstate Arnhem
Stikbenauwd hebben veel coronapatiënten het, die in het ziekenhuis terecht komen. Diëtiste Merel Ambrosius komt bij ze aan bed om te zorgen dat ze toch eten. Door zacht of vloeibaar voedsel, en eiwitrijk als ze terugkomen van de IC. Samen met haar collega-fysiotherapeuten probeert ze zo goed en zo kwaad als het gaat de conditie van coronapatiënten te verbeteren.
Je kijkt Nu, in het ziekenhuis van maandag 15 tot en met woensdag 17 maart om 17.20 uur op TV Gelderland (ieder uur herhaald). Terugkijken kan ook via Uitzending Gemist. Hier vind je ook de uitzendingen van vorig jaar.